Versoepeling Corona maatregelen per 1 juli: er kan weer getosst worden

01 juli 2020


De door het kabinet aangekondigde versoepelingen per 1 juli zijn door de Veiligheidsregio Fryslân overgenomen in een nieuwe noodverordening. Gelukkig keren we er daardoor bij TV Stiens ook weer meer naar de situatie terug zoals die voor deze crisis was. De verandering houdt in grote lijnen in dat we ons vooral richten op de regel van afstandhouden en uiteraard houden we ons aan de basisregels van het RIVM: 

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Dit alles betekent dat er weer getosst worden op de maandagavond, dinsdag- en vrijdagochtend. Ook is er weer publiek welkom op het park en is de kantine tijdens georganiseerde activiteiten weer open. Dit laatste nog wel met de beperking dat er niet binnen gezeten kan worden. Maar goed, met al het mooie weer van de laatste tijd en het grootste deel van de zomer nog in het vooruitzicht, maken we ons daar nu maar niet al te druk over.

De kantine commissie heeft voor passende maatregelen gezorgd om toch op een veilige en 'corona-proof'-manier gebruik te kunnen maken van de kantine. Bestuur en kantinecommissie hebben hierover de volgende afspraken gemaakt:

  • Bij binnenkomst van de kantine eerst je handen ontsmetten. Bij binnenkomst staat rechts ontsmettingsmiddel, keukenrol en prullenbak.
  • Voor drankjes kan met uitsluitend via de terrasdeuren naar de bar. Volg de looproute. Na afrekenen kan men via de zijdeur naar het terras. Volg de looproute.
  • De toegangsdeur naar de kantine in de hal blijft gesloten. Op deze wijze kunnen we de 1.5m waarborgen.
  • De barmedewerker sluit het klapdeurtje (tussen de bar en muur) zodat niet ook anderen zich toegang achter de bar kunnen verschaffen. Voor bijvoorbeeld het vullen van een bidon. Vraag dit aan degene achter de bar!
  • Alle kopjes en bekers zijn verwijderd en mogen niet gebruikt worden. Hiervoor in de plaats zijn papierenbekers. Deze gooi je na gebruik weg.

We houden deze situatie tot nader order en vragen aan een ieder om zich hieraan te houden. De weekcoördinatoren zijn inmiddels hierover ook geïnformeerd en kunnen indien nodig vragen beantwoorden en de barvrijwilligers ondersteunen bij hun taken.

En, last but not least, de clubkampioenschappen kunnen ook doorgang vinden. Dus, hou de datums van 17 augustus tot 6 september vrij in je agenda en geeft je op zodra het kan. Hierover volgt nadere berichtgeving.

Veel tennisplezier de komende tijd!

Het bestuur van TV Stiens

Nieuwscategorieën