Corona Update: Competities stopgezet, geen toss, vrij spelen (ook dubbel) en training blijft mogelijk

14 oktober 2020


Het kabinet heeft op 13 oktober extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekenen deze maatregelen voor het tennis bij TV Stiens? 

Voor TV Stiens betekenen de nieuwste maatregelen van het kabinet het volgende:

1. Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging. 
Zowel enkel- als dubbelspel kan, mits er altijd bewust 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering. Bij trainingen mag er in twee groepen van 4 personen op 2 (of meer banen) gewerkt worden. Deze groepen mogen niet door elkaar trainen

2. De KNLTB competitie 2020 wordt per direct beëindigd.
Dit geldt zowel voor de jeugd als voor de senioren.  

3. Tossen in de huidige vorm is niet toegestaan 
Wedstrijden voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar zijn niet toegestaan. Dus geen  tossavond of -ochtend. Een onderling partijtje spelen kan wel. Dit houdt in dat er vooraf een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op.  

4. Sluiting kantine en kleedkamers
Naast de kantine zijn ook de kleedkamers en douches gesloten. Het toilet is alleen geopend voor noodgevallen

Dit zijn voor TV Stiens op dit moment de belangrijkste maatregelen. De KNLTB is verder nog in overleg met NOC*NSF om de richtlijnen voor het tennis verder uit werken en de meestgestelde vragen en antwoorden zo snel mogelijk te publiceren. Nieuws en meer informatie met betrekking tot het coronavirus en tennis is terug te vinden op de speciale pagina: https://corona.knltb.nl

Wij vertrouwen er als bestuur van TV Stiens op dat onze leden zich aan de regels en richtlijnen houden, en de grenzen daarvan niet op gaan zoeken. Als het niet beter gaat met de Coronabesmettingen zal de volgende fase zijn het volledig sluiten van ons tennispark. En dat willen we uiteraard voorkomen. Maar bovendien willen we met zijn allen gezond blijven!

Nieuwscategorieën